Kokoustiedote 30.3
Kokoustiedote 30.3

Kokoustiedote 30.3

Terve!

Popsi ry:n hallitus piti kokouksen 30.3, tuttuun tapaan Teamsin välityksellä. Tällä kertaa esityslistalla oli asiaa liittyen kokouskäytänteisiin ja ainejärjestön hallituksen sujuvampaan toimintaan, sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Tuttuun tapaan puhuimme myös menneistä ja tulevista tapahtumista ja koulutuspolitiikasta, unohtamatta SOOL-kohtaa.

Kokouskäytänteistä ja niiden ulkopuolisista asioista aloitimme puhumaan jo sähköpostikohdassa. Totesimme, että koska teknologia sattumalta valitsi tiedotusvastaavan puhelimen vastaanottamaan ilmoituksia uusista sähköposteista, hän kertoo niistä muulle hallitukselle. Tämä ratkaisu on voimassa tämän kauden loppuun. Puheenjohtajisto oli myös pohtinut, kuinka edellisiltä vuosilta saatu kokemus hallitustoiminnasta kaikkine käytänteineen saataisiin paremmin muun hallituksen tietoisuuteen. Istuvasta hallituksesta kolme henkilöä on aiemmin toiminut Popsi ry:n hallituksessa, joka auttamatta luo tilanteen, jossa reipas enemmistö on ensimmäisellä kaudellaan mukana. Tämä luo haasteita toimintatapojen ja oikeaoppisen järjestötoiminnan suhteen.

Keskustelimme vastuun jakamisesta kunkin hallituksen jäsenen oman jaksamisen mukaan. Kenenkään ei täten tarvitse tehdä voitavaansa enempää, mutta tärkeää kuitenkin on, että kaikki vetävät yhtä köyttä auttaen toisiaan. “Nakkihomma” -käsitettä ei käytetä, vaan kaikki työ on tasa-arvoista. Tarvittaessa toisia tuetaan yli tehtäväkohtaisten rajojen.

Olette kenties huomanneet, että tiedotuspostia ei ole tullut. Puhuimme myös siitä. Tiedotusvastaavalla on ollut haasteita tiedotuspostin teossa ja lähettämisessä vallitsevien olosuhteiden vuoksi. Puhuimme siitä, onko viestintä tarkoituksenmukaista, jos sitä tehdään siksi, että viestintää on oltava. Tiedotuspostia tulee jälleen, kun olemme saaneet siihen liittyvän tiedonkeruun järkevällä tavalla järjestettyä!

Tapahtumista sen verran, että munajahti oli menestys ja sitä tullaan varmasti näkemään myös tulevina vuosina. Tulossa on etävuosijuhlaviikko, josta olemmekin tiedottaneet Instagramissa. Koronatilanteen vakavoitumisen vuoksi Torero pudottautui pelistä pois, mutta noutoruokaa saa yhä Amarillosta ja Kreetasta neuvottelemillamme alennuksila. Mukana ovat toki myös tutut ja luotettavat yhteistyökumppanimme Katu Catering (joka avasi vastikään uuden ravintolan, käykää ihmeessä kokeilemassa tilanteen salliessa!) sekä Roihu omilla olemassaolevilla jäsenalennuksillaan.

Luvassa on myös Popsi välittää -viikko 19.4-25.4, jonka johdosta järjestämme etäkahvitteluiltaman 19.4 klo 17. Tulkaahan juttelemaan!

Koulutuspolitiikan puolella on myös tuulta, H1-palaute lähetettiin vastuuhenkilöille ja niistä saatiin hieman vastauksia. Harjoittelua tullaan parantamaan opettajien ja opiskelijoiden yhteistyönä, jahka toiminta saadaan kunnolla käyntiin. H1-palautteessa painottui eriarvoinen toiminta opiskelijoita kohtaan, samalla tavalla kuin monena vuonna aiemminkin.

Seuraava kokous järjestetään 28.4.2021 klo 18.

Kesä tulee kohti aikamoista haipakkaa, puhumattakaan opiskelijoiden perinteisestä vapusta. Itselleni tämä tulee olemaan toinen opiskelijavappu (sekä myös toinen koronavappu). Pysykää terveinä ja pitäkää itsestänne huolta!

Terveisin,

Simo Koljonen

Tiedotusvastaava & sihteeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *