Popsi ry
Toiminta

Toiminta

Alla on esitelty perinteisiä Popsin tai popsilaisten järjestämiä tapahtumia. Lukuvuoden tapahtumien ei kuitenkaan tarvitse rajoittua vain näihin, vaan ideoita otetaan vastaan! Erinomainen vaihtoehto on myös kerätä hyvä porukka kokoon ja järjestää itse  ohjelmaa muille opiskelijoille.

Fuksiaiset

Näissä tuutoreiden suunnittelemissa ja toteuttamissa karkeloissa uunituoreet luokanopettajaopiskelijat kastetaan osaksi suurta turkoosia Popsi-perhettä – olkoonkin, ettei fuksipalleroisilla vielä tuolloin haalareita olekaan. Fuksiaisten teema vaihtelee vuosittain, ja viime vuosina Joensuun kaduilla onkin vaeltanut niin kasarin ihmeitä, supersankareita, stereotyyppejä kuin rumimpiin asusteisiinsa sonnustautuneita fukseja. Liikoja yksityiskohtia fuksiaisista ei sovi paljastaa, sillä ne on jokaisen uuden luokanopettajaopiskelijan koettava aivan itse.

Sitsit

Sitsit on akateeminen pöytäjuhla, jonka ohjelma rakentuu ruoan, juoman ja laulujen pyhän kolminaisuuden ympärille – erityisesti kahden viimeksi mainitun. Sitseillä noudatetaan tiettyä etikettiä, jonka rikkomisesta toastmaster eli illan kaikkivaltias emäntä/isäntä rankaisee säälimättä. Kannattaa siis totella toastmastereita ja käyttäytyä muutoinkin kunnolla!

Popsilla on ollut tapana järjestää ainakin kahdet sitsit vuodessa. Lisäksi Popsin tuutorit järjestävät fukseille fuksisitsit, joilla harjoitellaan oikeaoppista sitsaamista ja tutustutaan uusiin opiskelutovereihin. Popsin sitseillä on pääsääntöisesti jokin teema, jota sitsikansa kunnioittaa asianmukaisella pukeutumisella ja muulla varustautumisella. Lisätietoa sitsien protokollasta voit lukea täältä.

Vuosijuhlat ja sillis

Loka-Marraskuu on astetta arvokkaampaa aikaa, sillä silloin on perinteisesti juhlittu rakkaan ainejärjestömme monikymmenvuotista taivalta. Vuosijuhlilla ei rymytä haalarit jalassa, vaan pukeudutaan juhlavasti ja kokoonnutaan illallisen ääreen nauttimaan  juhlapuheista ja muusta ohjelmasta. Jatkoilla sitten reivataan senkin edestä! Vujuja seuraavana päivänä koittaa aika mystisen silliaamiaisen eli silliksen, jota jotkut ovat kuvailleet jopa vuoden parhaaksi tapahtumaksi. Mitä siellä tapahtuu? Se selviää vain osallistumalla.

Pikkujoulut

On lunta tulvillaan, nyt raikas talvisää… Lunta emme voi luvata, mutta mukavan jouluiset juhlat kyllä! Pikkujoulut ovat fuksien taidonnäyte. Siksipä ne eivät koskaan ole samanlaiset kuin edellisenä vuonna!

Haalarinkastajaiset

Ahkeran sponsorien metsästyksen ja haalarifirmojen kilpailuttamisen jälkeen, yleensä tammi-helmikuussa, fuksit saavat vihdoin ja viimein vetää ylleen nuo himoitut opiskelijaunivormunsa, kauniinturkoosit haalarit. Ennen käyttöönottoa haalarit tulee tietenkin kastaa, aivan kuten fuksit aikanaan. Haalareiden tilaus ja haalarinkastajaisten organisointi on syksyn alussa valitun haalaritoimikunnan vastuulla. Itse haalarinkastajaiset ovat perinteisesti olleet fuksien oma juttu, ja vanhemmat vuosikurssit ovat liittyneet ilonpitoon jatkoilla.

Viiniä ja vaihtokokemuksia

Tämän rennon illanvieton tarkoitus on saattaa entiset vaihto-opiskelijat ja vaihto-opiskelusta kiinnostuneet yhteen herkullisten virvokkeiden äärelle ja jakaa näin ensi käden tietoa kasvatusalan koulutusohjelmien vaihtokohteista. Tapahtuma järjestetään yhdessä Poikkeuksen, Opossumin ja Kassoksen kanssa, joten tarjolla on rajaton määrä jos jonkinlaisia inspiroivia vaihtokokemuksia!

Tuutorintappajaiset

Kiitokseksi kovasta ja kunnioittettavasta urakastaan uusien opiskelijoiden kaitsijoina, tuutorit päästetään lopulta tuskistaan ja he voivat jälleen jatkaa elämäänsä enemmän tai vähemmän normaalisti. Tuutorintappajaiset järjestään fuksien päättämänä ajankohtana.

SOOLin Talvipäivät

Talvipäivät eivät ole Popsin järjestämä mutta sitäkin perinteisempi tapahtuma. Ensimmäiset Talvipäivät järjestettiin Kajaanissa vuonna 1947, ja siitä lähtien ovat koko Suomen opeopiskelijat kokoontuneet vuosittain yhteen viettämään riemullista talviviikonloppua. Talvipäiviä ei voi selittää, ne on koettava.

Herkkuappro

Kaikkien herkkusuiden unelmatapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran huhtikuussa 2015 osana Popsi välittää -viikkoa. Ällistyttävän huikea vastaanoton saanut Herkkuappro päätettiin ottaa Popsin vakio-ohjelmistoon, jotta Joensuusta valmistuu jatkossakin Karkkikandeja ja muita herkuttelun ammattilaisia. Approhengen mukaisesti tarkoitus on siis kiertää Joensuun keskustan kahviloita, ravintoloita ja herkkuliikkeitä, mutta juomien sijaan tutkintoon johtavia leimoja kerätäänkin lukuisilla makunautinnoilla. Herkkuappron löydät myös Facebookista.

Vappubrunssi

Vapunvietto alkaa tunnetusti jo hyvissä ajoin ennen toukokuun ensimmäistä: on 8-Approa, vappusitsejä, Amazing Racea, Vappuleijonan metsästystä ja jos jonkinlaista hulinaa. Vappupäivänä Popsi hemmottelee väsynyttä juhlakansaa mittavalla ja kauppatieteilijöidenkin riveissä kateutta herättäneen herkullisella brunssilla! llosaaren henkeäsalpaavissa maisemissa on sukupolvi toisensa jälkeen toipunut vapun riennoista. Omaa leikkisää viehätystään vappubrunssille luo vuodenajan yllätyksellinen sää, jonka tiedetään vuosien varrella vaihdelleen aina t-paitakeleistä lumisateeseen.