“Ennen kaikki oli paremmin” – Tiedote koskien sitsien kaveritoivetta
“Ennen kaikki oli paremmin” – Tiedote koskien sitsien kaveritoivetta

“Ennen kaikki oli paremmin” – Tiedote koskien sitsien kaveritoivetta

Hei Popsilaiset ja hyvää uutta vuotta 2020!

Uusi hallitus on jo ehtinytkin kokoustaa ensimmäistä kertaa ja suunnitella tulevan kevään sekä vuoden tapahtumia. Popsi tulee järjestämään tänäkin keväänä peräti kolmet sitsit muiden tapahtumien lisäksi eli tapahtumarikasta vuotta odotetaan taas.

Sitseistä puheen ollen, osa onkin varmaan jo kuullut puskaradion kautta, että Popsin sitseille ei ole mahdollista enää toivoa vierustoveria.  Nämä huhut pitävät paikkaansa. Ennen kuin shitstorm tästä sen enempää yltyy, niin pyydän teitä lukemaan tämän tiedotteen loppuun asti, koska muutokselle on erittäin perustellut syyt.

Vieruskaveritoive on ollut nyt käytössä noin pari vuotta. Alun perin se otettiin käyttöön kokeilumielessä, joka sitten jäi vaan tavaksi. Ennen kellään ei ollut mitään käryä siitä, kenen vieressä tai edessä tulee istumaan sitseillä ja homma pelitti silloin ihan hyvin.  Sitsien tarkoituksena on ollut tutustua oman ainejärjestön ihmisiin, niiden kavereiden kanssa ehtii muissakin kissanristiäisissä aikaa viettämään. Popsilta on toivottu tapahtumia, jossa pääsisi tutustumaan muihin vuosikursseihin, mutta se ei toteudu, jos aina istuu oman porukan kanssa jokaisissa kinkereissä.

Verrattuna aikaan, jolloin kyseistä mahdollisuutta ei vielä ollut, sitsien sääntörikkomukset ja käytöshäiriöt ovat lisääntyneet eksponentiaalisesti. Uskoisimme sen johtuvan siitä, että kaverit eivät bustaa toisiaan sääntörikkomuksista niin usein “hyvä veli” -meiningin vuoksi. Käytöshäiriöt voivat johtua myös siitä, että alkoholi on vahvasti läsnä, mutta se ei ole syy pilata muun sitsikansan ja järjestäjien sekä toastmastereiden fiiliksiä. Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joissa kuuluu käyttäytyä kunnioittavasti muita kohtaan. Hauskaa saa olla ja läppää voi heittää (hyvän maun rajoissa), mutta asiallisesti pitää käyttäytyä ja sitsisääntöjä on noudatettava.

Olemme miettineet myös sitä, että ovatko sitsisäännöt unohtuneet, joten tässä vielä kertauksena miten sitseillä oikein käyttäydytään:

  1. Toastmastereiden sana on laki, jota tulee kuunnella ja noudattaa
  2. Toastmastereiden sekä muiden puheenvuorojen aikana ei saa puhua päälle eikä syödä ja juoda
  3. Sitsilaulujen aikana ei saa puhua laulun päälle eikä syödä ja juoda
  4. Puhelimien käyttö sitsien aikana on kielletty, tauoilla saa käyttää
  5. Myöhästyminen on epäkohteliasta ja täten kiellettyä myöskin
  6. Vessassa saa käydä tauoilla ja vain erityisluvalla, jota voi pyytää toastmastereilta
  7. Näiden sääntöjen toistuva rikkominen voi johtaa vakavempiin toimenpiteisiin, kuten sitseiltä poistamiseen ja porttikiellon saamiseen sitseille

Tulevissa sitsien ilmolomakkeissa tulemme kysymään vuosikurssia sekä hallituksessa on eri vuosikursseilta edustusta, jota hyödynnämme istumajärjestyksiä suunniteltaessa. Jos sääntörikkomukset ja käytöshäiriöt tulevat vähentymään huomattavasti, voimme harkita kaveritoiveen palauttamista.

Tarkoituksenamme ei ole aiheuttaa tahallaan mielipahaa kenellekään ja toivottavasti ymmärrätte sen.

Koko hallituksen puolesta toivotamme mukavaa vuoden alkua ja opiskeluintoa tulevalle keväälle, nähdään kampuksella ja tapahtumissa!

Joensuussa 8.1.2020
Riina Pääkkönen, puheenjohtaja