Kokoustiedote 21.9.2021
Kokoustiedote 21.9.2021

Kokoustiedote 21.9.2021

Morjens!

Syksy on pyörähtänyt käyntiin, ja onneksemme voimme sanoa, että melko lailla normaaleissa merkeissä! Koronan tuomat rajoitukset alkavat olla historiaa ja me opiskelijat olemme päässeet palaamaan kampuksille ja erilaisia tapahtumia on päästy ihan livenä pitämään! Vaikka allekirjoittaneella itsellä lähiopetus onkin ollut melko vähissä, on ollut hienoa huomata, miten iloinen puheen sorina on taas alkanut täyttää Futuran käytäviä!

Myös hallitukselle kaikki tämä on tarkoittanut, että olemme päässeet kokoustamaan kasvotusten. Tähän asti olemme olleet pelkästään Teamsin varassa, johon kaikki ovat jo loputtomilta tuntuneiden etäluentojen jälkeen olleet melko kyllästyneitä. Asioiden käsittely on ollut huomattavasti helpompaa, kun niistä olemme päässeet keskustelemaan kasvotusten.

Mitäpä sitten on tapahtunut? Uudet fuksit ovat aloittaneet opinnot huomattavasti paremmassa tilanteessa kuin viime vuonna, sillä he ovat päässeet lähiopetukseen suuressa määrin ja tietenkin myös tapahtumia on päästy pitämään livenä ryhmäytymisen edistämiseksi. On ollut hienoa huomata, miten perinteet kuten taskukivet ja opiskelijoiden into Jettiä kohtaan säilyy vuodesta toiseen ja kuulemamme mukaan tämän vuoden fuksit ovat osallistuneet ensimmäisten viikkojen ohjelmaan todella aktiivisesti! Hallituksesta on ollut edustus paikalla esimerkiksi fuksiaisten rastilla sekä kaupunkisuunnistuksessa.

Pitkästä aikaa on päästy myös sitsaamaan! Kesäpiknik-sitsejä vietettiin kahdessa osassa ja nämä tapahtumat onnistuivat erinomaisesti. Kuhasalo on myös perinteisesti käyty valloittamassa ja liikunnan puolelta tapahtumia on järjestetty lentopallon, golfin ja frisbeegolfin parissa. Paljon erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Timpan metsästys, Beerpong-turnaus ja mystiset salakapakkabileet ovat kuitenkin jo ihan nurkan takana, joten tekemistä riittää jatkossakin! Lisäksi jo tässä vaiheessa tiedossa olevia päivämääriä, jotka kannattaa laittaa kalenteriin: Popsin syyssauna ja lautapeli-ilta on 20.10 sekä syyskokous 4.11.

OPS:in monialaisten opintojen päivitys on myös käynnissä. Työryhmien kokoukset ovat avoinna monialaiset opinnot suorittaneille henkilöille, jos olet halukas osallistumaan, ole yhteydessä johonkin hallituksen jäseneen! Muista hallinnollisista asioista mm. WebOodin korvaavan Peppi-järjestelmän käyttöönotto lähestyy, sekä Soolin aluetoimijan paikka tulevalle kaudelle on avoinna.

Jottei kaikki olisi kuitenkaan ihan pelkkää ruusuilla tanssimista on syytä nostaa esiin eräs valitettava asia. Opiskelijoiden välinen kiusaaminen on sellainen asia, jota VARSINKAAN opettajaksi opiskelevien välillä ei saisi tapahtua ikinä. Edunvalvojien tietoon on kuitenkin nyt syksyn aikana tullut useampia kiusaamistilanteita. On selvää, että tällainen käytös ei ole missään määrin hyväksyttävää. Uudet ihmiset ja uusi kaupunki luon varmasti monille paineita, mutta on silti meidän jokaisen omalla vastuulla huolehtia, että omalla käytöksellämme emme aiheuta muille sellaista oloa, etteivätkö kaikki olisi tänne tervetulleita. Yhdessä toimien ja hauskaa pitäen pimeät ja pitkät syyspäivät ovat huomattavasti mukavampia viettää ja toivottavasti nämä kiusaamistapaukset olivat nyt tässä.

Hampurilaismallin mukaan kaikki tulee päättää positiiviseen palautteeseen tai tekstiin, joten tällä kertaa muistuttelen jäseniä, että Lokokuu on jälleen alkamassa! Käykäähän seuraamassa joukkueita tai sitten tunnistetta #lokokuu2021 Instagramista ja vanhemmatkin vuosikurssilaiset voivat taas hetken muistella fuksina olemista! Opiskelkaapa ahkerasti ja tulkaa sankoin joukoin tapahtumiin! Tapahtumien tiedot tulevat aina sekä Popsin Facebookiin sekä Instagramiin.

Lauri Helin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *